fbpx

Pensie minimă de 1300 de lei și indemnizații de două ori pe an pentru vârstnici. Noi amendamente PAS la politica socială și bugetară

Pensii minime de 1300 de lei, ajutor social de 1000 de lei de două ori pe an, înlesniri fiscale – acestea sunt amendamentele PAS ce țin de politica socială și bugetar-fiscală. Propunerile au fost prezentate marți de către deputații Dan Perciun și Ion Groza în cadrul unui briefing.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Perciun, propunerea privind alocarea a câte 1000 de lei de două ori pe an persoanelor cu venituri mai mici de 4000 de lei nu a fost acceptată de Guvern, iar beneficiarii vor primi indemnizația o singură dată. La fel, conform deputatului, Executivul  respins și propunerea de majorarea a pensiei minime până la 1300 de lei.

În ceea ce privește politica fiscală, Ion Groza a precizat că unul dintre amendamente ține de scutirea personală a soțului sau a soției. Potrivit oficialului, „pe lângă faptul că unul din soți nu are un loc de muncă, lucru care în majoritatea cazurilor nu depinde de el sau ea, acest cuplu se va lipsi și de scutirea personală care pentru o familie săracă este o sumă importantă. Este vorba de suma de 11280 de lei. Norma în sine este o măsură antisocială pentru familiile unde unul dintre soți nu este angajat în câmpul muncii”.

Al doilea amendament propune abrogarea prevederii prin care se micșorează până la 100 de euro valoarea care poate fi impozitată de pe urma coletelor provenite de peste hotarele țării, iar al treilea se referă la scutirea de TVA oferită organizațiilor și întreprinderile societăților nevăzătorilor, societăților surzilor și societăților invalizilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

„Câteva sute de pagini de amendamente”: Propunerile deputaților pentru politica bugetar-fiscală

Articole asemănătoare

Back to top button