fbpx

Partidul Comuniștilor nu o recunoaște pe Maia Sandu ca președinte

Partidul Comuniștilor (PCRM) afirmă că „așa-numitele alegeri prezidențiale din anul 2020, la fel ca și alegerile din anul 2016, sunt anticonstituționale” și nu salută alegerea Maiei Sandu ca președinte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat al PCRM se menționează că Maia Sandu este de asemenea un președinte neconstituțional, la fel cum până la ea a fost Igor Dodon, iar din punct de vedere al normelor juridice, între ei nu există absolut nici o diferență.

În comunicat se mai accentuează că în primul tur, la îndemnul Partidului Comuniștilor de a declara boicot, pe teritoriul Republicii Moldovei alegerile putem considera că n-au avut loc, deoarece la secțiile de votare s-au prezentat mai puțin de 30% din numărul alegătorilor.

„Astfel, pentru „președintele” ales Maia Sandu și-a dat voturile minoritatea absolută a cetățenilor cu drept de vot din Republica Moldova. Da, numărul lor a fost mai mare decât al celor care l-au votat pe Dodon, dar acest număr constituie minoritatea absolută a alegătorilor”, mai este specificat în comunicat.

„Noi, comuniștii, care, începând cu anul 2012, în mod consecvent l-am criticat pe Dodon și pe așa-numiții socialiști ai lui, nu putem să nu fim satisfăcuți de faptul că acest trădător, acest om mincinos, fățarnic și corupt a pierdut alegerile în mod rușinos”, comunică PCRM.

De asemenea, aceștia declară că nu salută alegerea Maiei Sandu și că nu sunt de acord cu abordările liberale inumane ale Maiei Sandu și ale adepților ei în ceea ce privește administrarea economiei, a sferei sociale, a sănătății și a educației, găsindu-le inacceptabile”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button