fbpx

Parlamentul se întrunește joi pentru a vota Guvernul. Pe agendă: Numirea unor judecători la CSJ și crearea Comisiei COVID-19

Parlamentul urmează să se întrunească joi, începând cu ora 10:00, pentru a dezbate programul de Guvernare a lui Igor Grosu. Dacă va fi cvorum, deputații urmează să acorde sau nu vot de încredere cabinetului de miniștri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe lângă prezentarea echipei guvernamentale, deputații au în plan pe 25 și 26 martie să numească mai mulți judecători la Curtea Supremă de Justiție și să dezbată câteva modificări ale unor legi. Este vorba despre prevederi legate de finanțele publice, înregistrarea persoanelor juridice, dar și spațiile verzi.

La fel, ar trebui să fie instituită Comisia care va căuta soluții pentru depășirea crizei sanitare. De menționat este faptul că parlamentarii au inclus pe agenda de zi a ședințelor încă de săptămâna acest subiect.

Amintim că, programul de guvernare pregătit de echipa lui Igor Grosu a fost publicat miercuri. Acesta se numește „Moldova Sănătoasă” și conține inclusiv intenția de a instaura lockdown în Republica Moldova, în contextul situației pandemice. Totuși, nu este clar dacă se va vota sau nu Executivul, deoarece platforma DA și democrații ezită să ofere un răspuns clar, socialiștii anunțau anterior că nu vor să susțină Executivul actualului lider al PAS, iar mai mulți deputați, cel mai probabil, nu vor fi prezenți în sală, fiind bolnavi de COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button