fbpx

„Ooooo, davai, aista merge”. Ivan Diacov, despre cum ar fi ajuns Stoianoglo adjunct al procurorului general

Fostul procuror al mun. Chișinău, Ivan Diacov, a povestit duminică pe Facebook cum actualul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a devenit adjunctul procurorului general pe timpul guvernării comuniste. Diacov susține că l-a recomandat pe Stoianoglo președintelui de atunci, Vladimir Voronin. Potrivit lui Diacov, Stoianoglo a luat decizia, în 2019, de a candida la funcția de procuror general după o discuție cu el.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iată „istoria” publicată de Ivan Diacov:

În mai 2001, data nu o țin minte, la mine în birou a intrat Stoianoglo cu o sticlă de coniac și o ciocolată cu prilejul că soția i-a născut a doua fiică.

I-am invitat și pe adjuncții mei Donciu, Ababii și Gurbulea. Alexandru a împărțit sticla la 5 și am băut-o.Încă stăteam cu paharul în mână,a sunat telefonul. Am ridicat receptorul. Proaspătul ales Președintele V. Voronin personal m-a telefonat și mi-a spus ca în 15 minute să fiu în biroul lui.

La acel moment încă nu era numit noul Procuror General și toți au crezut că Voronin îmi va propune…

Întâlnindu-mă în anticameră șeful Pazei de Stat mă întreabă:

Dumneata ce ai băut? miroase a coniac. Am recunoscut, dar era târziu…

Am intrat.

Președintele V. Voronin a discutat cu mine 45 de minute. Mi-a pus zeci de întrebări despre situația operativă în Chișinău. Toate răspunsurile mele și le-a înscris într-un bloc-notes.

La sfârșit mi-a cerut:

-Ioane, ian dă-mi familiile a doi procurori tineri pentru a-i avansa.

I-am dat familia lui V. Gurbulea și Donciu. D. Voronin a spus că Donciu este „bătrân” și a cerut să-i dau alt nume.

Eu îi zic:

– Este unul, dar este găgăuz.

Voronin a exclamat:

– Ooooo, davai, aista merge.

Iată așa a fost numit Stoianoglo adjunct al Procurorului General.

Cu deputăția în PD a fost mai simplu. Eu i-am recomandat fratelui meu, D. Diacov, candidatura lui A. Stoianoglo, și el a acceptat-o.
Așa că nu construiți versiuni conspirative!

P.S. Și decizia de a participa la concurs pentru a ocupa funcția de Procuror General 2 ani în urmă A. Stoianoglo a luat-o la mine în ogradă, în discuție cu mine. Întrebați-l!

Amintim că Alexandr Stoianoglo a câștigat, în 2019, concursul pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova. Concursul a fost inițiat la scurt timp după preluarea puterii de către PSRM și blocul ACUM.

Alexandr Stoianoglo, dar și Vladimir Voronin și PCRM nu au venit, deocamdată, cu o reacție la afirmațiile lui Ivan Diacov.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button