fbpx

O nouă rundă de percheziții la sediul central al Partidului Șor în dosarul privind finanțarea ilegală a formațiunii

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii Anticorupție au descins miercuri, 2 noiembrie, cu o nouă rundă de percheziții la sediul central al Partidului Șor în dosarul privind finanțarea ilegală a formațiunii. Informația a fost confirmată de reprezentanții Procuraturii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Amintim că aceasta este a cincea rundă de percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Șor. Totul a început atunci când joi, 21 iulie, ofițerii CNA și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară. Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Potrivit probelor administrate pe dosar, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Anterior, Partidul Șor susținea că guvernarea pregătește un atac dur la adresa sa.

Vezi și: Vor fi atrase la răspundere persoanele care au luat bani de la Partidul Șor? Precizările Veronicăi Drăgălin

Articole asemănătoare

Back to top button