fbpx

O deputată l-a denunțat pe Usatîi la Procuratură. Primarul de Bălți: Dumneaei nu înțelege ce scrie, pot să o dau în judecată

Deputata Platformei DA, Arina Spătaru, l-a denunțat la Procuratura Generală pe primarul de Bălți, Renato Usatîi, acuzându-l că din cauza (in)acțiunilor sale tariful de transportare a deșeurilor în municipiu a crescut cu 33%. Potrivit parlamentari, acest lucru s-a produs ca urmare a unei decizii unilaterale a lui Renato Usatîi și a agentului economic SRL „Țambula-Bilicenii Noi”, fără a fi consultată cu Consiliul Municipal, iar aceasta reprezintă o încălcare vădită a legii. În replică, Usatîi a declarat că acuzațiile sunt niște aberații și că deputata s-a încurcat în afirmații.

Acuzațiile la adresa lui Usatîi

Deputata, originară din Bălți, spune că s-a adresat la Procuratura Generală după ce Primăria i-a prezentat copiile unor documente care, potrivit ei, denotă o înțelegere de grup și depășirea atribuțiilor de serviciu.

„De fapt, întreprinderea municipală ÎM DRCD va fi nevoită să transfere în 2021 acestui poligon de deșeuri cu un milion și jumătate de lei mai mult, decât în anul precedent. La solicitarea locuitorilor municipiului Bălți, am decis să clarific circumstanțele acestor majorări, solicitând de la primar informații mai ample, ca de exemplu:

1. Nota informativă cu avizele comisiilor de specialitate din cadrul primăriei mun. Bălți;

2. Analiza impactului asupra bugetului local și a consumatorului după majorarea tarifului cu 10 lei pentru m3 în favoarea agentului economic.

Copiile documentelor prezentate de către el, cât și lipsa altor documente, imperios de necesare, denotă o înțelegere de grup și depășirea atribuțiilor de serviciu. Acest fapt necesită o investigație de către organul de urmărire penală”, a scris ea pe Facebook.

„Este o aberație. Dumneaei nu înțelege ce scrie”

Primarul de Bălți nu a venit cu o reacție publică la acuzații, însă a oferit declarații pentru newsmaker.md.

„Eu nu am semnat niciun contract, nimic, nici cu aprobarea Consiliului, nici fără. Ce scrie ea că am ridicat tariful pentru colectarea deșeurilor este o aberație. Poligoanele de gunoi din Bilicenii-Noi și Țambula, unde sunt depozitate deșeurile menajere din municipiul Bălți, aparțin satelor respective. Consiliile lor locale au votat pentru a ridica tariful pentru noi și ei își doresc asta deja de trei ani. Ce am eu cu aceste sate? Sunt deciziile Consiliilor locale din aceste sate. Pentru că ei le primesc și le prelucrează. Solicitarea lor a fost transmisă Direcției financiare și întreprinderii care colectează deșeurile și le transportă”, a declarat Usatîi.

Edilul spune că ar putea să o acționeze în judecată pe Arina Spătaru pentru defăimare.

„Ce ține de tariful pentru cetățenii mun. Bălți, este o aberație. Dumneaei nu înțelege ce scrie, cred că a încurcat Biliceni cu Bălți. Data viitoare când mai face acuzații, să se documenteze, că eu pot să o dau în judecată pentru defăimare. Să semnez eu un contract ilegal ar însemna moartea mea politică. În viață nu am avut un dosar de suspiciuni de corupție. Chiar să fi vrut să fac ce spune Arina Spătaru, nu aș fi avut posibilitate, este o întreprindere municipală, care nu este în subordinea primarului. Ea nu are idee ce scrie. Mai mult ca atât, în municipiul Bălți nici nu există un astfel de tarif cum a formulat dumneaei”, a adăugat liderul Partidului Nostru.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button