fbpx

Numiri și demiteri la Guvern. Directorul APP a plecat, iar un nou ambasador al Moldovei în Franța a fost aprobat

Cabinetul de miniștri a acceptat demisia lui Mihail Casapu din funcția de director general adjunct al Agenției Proprietății Publice, dar și a aprobat numirea lui Eugen Revenco ca Ambasador al Republicii Moldova în Franța. Ambele decizii au fost luate astăzi, în cadrul ședinței Guvernului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform hotărârii Cabinetului de miniștri, Mihail Casapu a fost demis din funcția de director general adjunct al Agenției Proprietății Publice în baza cererii depuse. Acesta pleacă din funcție începând de astăzi, 11 noiembrie.

Casapu a fost numit în această funcție pe 10 iulie al acestui an. De asemenea, acesta a mai deținut și funcția de secretar general adjunct în Guvernul condus de Pavel Filip.

Și numirea în funcție a lui Eugen Revenco a fost aprobată astăzi. Acesta este noul Ambasador al Republicii Moldova în Republica Franceză.

„Eugeniu Revenco are deja experienţa funcţiei de ambasador în Lituania. Am întreaga încredere că va face faţă şi în aceasta nouă misiune”, a declarat ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

Eugen Revenco a deţinut şi funcţia de ambasador în Letonia, iar în 2019, acesta câştigase concursul pentru funcţia de secretar general al MAEIE, funcție pe care a ocupat-o până în prezent.

Articole asemănătoare

Back to top button