fbpx

„Nu vom permite această bătaie de joc”. Marina Tauber critică Ministerul Educației pentru orarul de recuperare a vacanței elevilor

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, acuză Ministerul Educației de faptul că intenționează să-i scoată pe elevi la ore începând cu ora 07:30, pentru a recupera orele din vacanța prelungită din această săptămână. Anunțul a fost făcut, cu puțin timp în urmă, într-o intervenție live.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aflată la Bălți, Tauber a anunțat că, potrivit unei circulare a ministerului, pentru a recupera trei zile din vacanța forțată din această săptămână, elevii vor trebui să meargă la școală în sâmbetele din data de 13 noiembrie, 20 noiembrie și 4 decembrie, iar pentru a recupera celelalte zile rămase, le va fi adăugată lecția zero și lecția a VII-a.

„Au trimis forțat copiii în vacanță, sub pretextul pandemiei, deși motivul real ar fi fost intenția de a face economii la căldură, pe fundalul crizei gazului, iar acum tot elevii sunt cei care trebuie să plătească pentru iresponsabilitatea și incompetența autorităților. Am primit mai multe mesaje de nemulțumire inclusiv de aici, din Bălți, unde mă aflu acum.

Noi, cei din Partidul Șor, suntem consternați de această decizie, pe care o considerăm cel puțin nedreaptă. Copiii nu au nicio vină că au fost trimiși forțat în vacanță. Nimeni nu a cerut această vacanță prelungită. Copiii nu sunt niște cobai și cerem Ministerului Educației să înceteze aceste experimente și să își anuleze decizia. Cum își imaginează guvernanții că vor ajunge elevii la 07:30 la școală?

Mai ales în orașele mari, precum Chișinău sau Bălți? La ce oră trebuie să se trezească un copil ca să ajungă atât de devreme la școală? La 05:00 dimineața? Și să rămână la școală până aproape de ora 15:00? Copiii nu au de ce să sufere de pe urma incompetenței celor de la Ministerul Educației”, a declarat Tauber.

Deputatul Partidului Șor a cerut anularea acestui ordin și a propus câteva soluții.

„Prima soluție ar fi să fie folosite câte o zi sau două din vacanțele ulterioare din acest an de învățământ, iar unele materii să fie excluse din recuperări. Nu se va întâmpla nimic dacă elevii nu vor recupera orele de Educație Plastică, Educație Fizică, Educație Tehnologică sau Educația Plastică.

Să fie păstrate doar materiile prioritare. A doua soluție ar fi comprimarea programului școlar, în așa fel încât elevii să recupereze în ritm obișnuit ceea ce au de recuperat, dar nu să fie scoși cu noaptea-n cap și sâmbetele la școală. Suntem alături de părinți și îi asigurăm că vom face tot ce ne stă în puteri pentru a înceta această bătaie de joc”, a punctat Marina Tauber.

Amintim că, anterior, un grup de părinți au lansat o petiție online prin care cereau Ministerului Educației anularea prelungirii vacanței cu încă o săptămână. Autoritățile, însă, nu au dat curs cererii și au motivat decizia ca fiind recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP). Totodată, autoritățile au anunțat că vacanța prelungită va fi recuperată de elevi până la sfârșitul semestrului.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button