fbpx

Părinții elevilor sunt foc și pară! Au creat o petiție online prin care cer anularea vacanței prelungite

Mai mulți părinți din Republica Moldova a inițiat o petiție online, prin care cer autorităților să anuleze decizia prelungirii vacanței elevilor cu încă șapte zile. Sunt vizați școlarii din instituțiile de învățământ din zonele cu prag de alertă roșu: Chișinău, Găgăuzia și Bălți. Potrivit acestora, o săptămână nu va contribui la scăderea numărului de infectări cu COVID-19, însă îi va pune pe părinți în dificultate, dar și pe elevi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În primul rând, copiii din clasele primare, mai ales cei din clasa I, abia au început studiile. Programul este complicat, material este foarte mult, iar copiii, fiind la început de drum, au nevoie de ore cu prezență fizică, cu învățătorul, pentru a însuși materia. Zilele de vacanță urmează a fi recuperate fie în zilele de sâmbătă, fie prin majorarea numărului de ore pe zi, ceea ce ar obosi școlarii mici”, se arată în petiție.

Totodată, părinții menționează că procesul de învățământ online sau mixt nu asigură rezultatele așteptate. De asemenea, aceștia susțin că nu au cu cine să își lase copiii, iar singuri, minorii ar putea fi în pericol.

„Părinții sunt nevoiți să asiste copilul în tot procesul educațional: să preia rolul pedagogului pentru a asigura însușirea materialului. Astfel, părinții sunt puși în situația de a alege între un loc de muncă stabil și asistarea copilului în procesul educațional. Cu toții înțelegem că o săptămână de vacanță în plus nu va stopa pandemia și nu poate influența asupra numărului de îmbolnăviri, în contextul în care piețele, cafenelele și mai ales transportul public, sunt arhipline”, au mai adăugat părinții.

Vezi petiția făcând click aici.

Amintim că vacanța elevilor a fost prelungită cu încă șapte zile joi, 28 octombrie, pentru elevii din instituțiile de învățământ din zonele cu prag de alertă roșu, printre care Chișinău, Bălți și Găgăuzia.

Decizia a fost luată de Ministerul Educației, ca urmare a hotărârii emise de CNESP, prin care se interzice, începând cu 8 noiembrie, organizarea și desfășurarea evenimentelor private precum nunți, botezuri, mese de pomenire sau mese festive, dar și prelungirea până pe 30 noiembrie curent, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, a stării de urgență în sănătate publică.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button