fbpx

Natalia Gavrilița pleacă la București. Premierul participă la Reuniunea Liderilor de la München

Prim-ministra Natalia Gavrilița participă marți, 29 noiembrie, la Reuniunea Liderilor de la München, care se desfășoară la București și care este un format al Conferinţei de Securitate de la München. Șefa Guvernului de la Chișinău va deschide sesiunea de marți, „Dark Clouds Over the Black Sea? Regional Security in Flux”, cu un discurs tematic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reuniunea Liderilor de la München se desfăşoară cu uşile închise, în baza regulilor de tip Chatham House, iar invitați sunt încurajați să se implice activ și să participe la toate sesiunile.

Scopul instituirii acestui format este de a crea un spaţiu pentru generarea de idei noi şi soluţii viabile pentru cele mai stringente probleme de politică externă şi de securitate. Evenimentul a reunit la București participanţi la nivel înalt din peste 25 de state, printre care formatori de opinie, analiști, experți, actuali şi foşti oficiali.  Este pentru prima oară când evenimentul, care începând din 2009 se desfăşoară o dată sau de două ori pe an – are loc în Europa de Est. Precedenta ediţie a avut loc la Washington.

În cadrul vizitei de o zi la București, prim-ministra Natalia Gavrilița va avea o întrevedere bilaterală cu premierul român, Nicolae Ionel Ciucă.

Reuniunea Liderilor de la München are un format atipic, întrucât se desfăşoară cu uşile închise, în baza regulilor de tip Chatham House, şi fără un desfăşurător de intervenţii prestabilit. Invitaţii sunt încurajaţi să participe la toate sesiunile în mod interactiv şi pe fond, în dialog cu ceilalţi participanţi. Ideea acestui format este crearea unui spaţiu pentru generarea de noi idei şi soluţii pentru problemele cele mai presante de politică externă şi securitate.

 

Articole asemănătoare

Back to top button