fbpx

Mihai Ghimpu: Dacă ucrainenii înțelegeau în 1992 de ce a fost ocupată Transnistria, poate nu ajungeau la războiul de astăzi

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că Republica Moldova trebuie să fie alături de Ucraina în războiul pornit de Rusia, dar nu înainte de a aminti și despre conflictul de pe Nistru din anul 1992. Declarațiile au fost făcute pe pagina de Facebook a liberalului.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Ghimpu scrie că dacă Ucraina înțelegea anterior de ce Transnistria a fost ocupată de ruși, atunci nu avea să se ajungă la cucerirea Crimeei, dar și a actualului război dus în Ucraina.

„Dacă înțelegeau ucrainenii în 1992 de ce a fost ocupat teritoriul din stânga Nistrului și or. Tighina poate nu ajungeau la ocupația Crimeei și la războiul de astăzi al Rusiei împotriva Ucrainei. Crimele săvârșite de soldații ruși timp de 5 luni și ceva împotriva cetățenilor pașnici ai Ucrainei sunt aceleași care au avut loc în războiul Rusiei împotriva Moldovei. Dar mă bucur că în sfârșit ucrainenii au înțeles, cei drept doar după ce Rusia a început războiul împotriva lor omorând-i fără milă chiar dacă au aceleași rădăcini slave și distrugându-le datele și orașele. Astăzi Ucraina pune piedică lui Putin în refacerea imperiului de cândva (URSS), iată de ce trebuie să fim alături de ea și să-i dorim victorie în acest război fratricid”, a scrie Ghimpu într-o postare publicată pe Facebook.

Amintim că în războiul transnistrean din 1992 Ucraina nu a adoptat nicio poziție.

Articole asemănătoare

Back to top button