fbpx

Marian: Din cauza distrugerii infrastructurii energetice a Ucrainei, prețul la energia electrică crește

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, susține că majorarea tarifului la energie electrică aprobată de Agenția Națională în Reglementare Energetică (ANRE) are legătură directă cu bombardamentele din Ucraina, așa cum este afectată infrastructura energetică a țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din cauza distrugerii infrastructurii energetice a Ucrainei și a reducerii volumelor de gaze rusești livrate către țara noastră, prețul la energie electrică crește, din păcate”, a scris Marian pe rețelele de socializare.

Totodată, acesta asigură că, majoritatea consumatorilor casnici nu vor simți substanțial majorarea tarifului datorită facturilor compensate.

Guvernul deja a anunțat compensații la factura de energie electrică. În cazul acestei majorări, tariful final pentru consumatori din categoriile ridicate și foarte ridicate de vulnerabilitate va fi între 3.8 lei și 4.2 lei/kwh”, a mai scris Radu Marian.

Amintim că, la solicitarea Premier Energy și a FEE Nord, ANRE a decis miercuri, 30 noiembrie, majorarea tarifelor la energia electrică: tariful pentru distribuitorul „Premier Energy” va fi de 5,91 lei/ kWh, iar consumatorii din nordul Republicii Moldova  vor plăti un tarif de 5,6 lei/kWh.

 

Articole asemănătoare

Back to top button