fbpx

live | Va fi sau nu cerută demisia judecătorilor de la Curtea Constituțională? Parlamentul se întrunește în ședință plenară

Parlamentul se întrunește joi în ședință plenară. Deputații urmează să dezbată mai multe proiecte ce țin de domeniul economic și social.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit serviciului de presă al Legislativului, deputații vor examina proiectul de lege cu privire la blocul locativ, destinat participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala Atomo Electrică Cernobîl, cel referitor la impozitarea specială a unor servicii, compensarea tarifelor la energia electrică utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice în perioada stării de urgență, instituirea unor măsuri de susținere a întreprinderilor micro în cazul imposibilității calculării, raportării și achitării impozitelor, taxelor și altor plăți obligatorii.

Deocamdată nu este clar dacă fracțiunea PSRM va înainta proiectul ce prevede demiterea Domnicăi Manole, Liubei Șova și a lui Nicolae Roșca din funcția de judecători la Curtea Constituțională (CC). Despre o asemenea inițiativă anunța săptămâna trecută liderul socialiștilor, Igor Dodon.

Proiectul ar putea veni în contextul în care CC a constatat existența circumstanțelor dizolvării Parlamentului. Magistrații ar urma să decidă și dacă starea de urgență a fost instituită legal, iar de pe urma ultimei hotărâri ar urma să fie clar când s-ar putea desfășura eventualele alegeri parlamentare anticipate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button