fbpx

Kremlinul refuză să comenteze presupuse incursiuni ale Rusiei în alegerile prezidențiale din Moldova

Dmitrii Peskov, purtătorul de cuvânt a lui Vladimir Putin, a refuzat să comenteze informațiile despre presupusele incursiuni ale Rusiei în desfășurarea alegerilor din Moldova. El a declarat jurnaliștilor că nu poate nici confirma, nici infirma acest fapt.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebat despre publicațiile apărute în presă referitor la implicarea Rusiei în campania electorală înainte de alegerile prezidențiale de pe 1 și 15 noiembrie, Peskov a menționat că nu știe nimic despre anchetă, transmite agenția RIA. În același timp, el a conchis că la Kremlin există o ordine de zi amplă, astfel încât nu se reușește analizarea materialelor jurnalistice.

Precizăm că, în ajunul alegerilor prezidențiale, în spațiul public au fost publicate o serie de investigații care relatau despre faptul că în Moldova ar fi venit mai mulți polit-tehnologi ruși. Rise Moldova scria că aceștia ar fi fost surprinși în Moldova și atunci când Ion Ceban a învins în cursa pentru Primăria Capitalei, iar în cazul campaniei pentru prezidențiale ei ar fi purtat discuții cu mai multe persoane de la conducerea PSRM.

Ludmila Muntean, purtătoarea lui Igor Dodon în perioada electorală, a declarat atunci că echipa nu are nevoie de consultanți străini.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button