fbpx

Ion Sturza: „Când Maia Sandu îmi povestea de statutul de candidat, în sinea mea ziceam: e puțin ambițios”

Ion Sturza a venit cu o reacție la vestea oferirii Republicii Moldova statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Fostul premier recunoaște că inițial, atunci când președinta Maia Sandu îi povestise cu ceva vreme în urmă despre mărețul scop, își zicea în sinea lui că este „puțin ambițios” planul, dar se pare că „a reușit”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Atunci când ceva timp în urmă doamna Maia Sandu îmi povestea de statutul de candidat, eu cu experiență și micile mele cunoștințe în domeniu ziceam (în sinea mea): e puțin ambițios. A reușit! Cu tenacitate, încăpățânare și abilități extraordinare de comunicare cu liderii mondiali. Evident, a fost o muncă colectivă și de echipă. Dar rolul personalității în istorie este evident pentru mine”, scrie Sturza pe pagina sa de Facebook.

Fostul șef de Legislativ menționează că parcursul european e „presărat” cu aproape 100.000 de pagini de condiții și solicită extrem de multă muncă și dedicație, dar rezultatul acestei munci ar fi ceea ce merităm, un stat european.

Totodată, acesta evidențiază faptul că statutul de țară candidat a fost visul și munca a mai multor generații de oameni din țara noastră.

„Statutul de țară candidat a fost visul și munca mai multor generații în Republica Moldova. E o ancoră mult dorită de care poate să ne rupă doar brutalitatea unui război sau prostia noastră ca popor. Sper că odată cu venirea noilor generații, lipsite de instinctele sovietice, nu va fi cazul. Alternativa „russkii mir” înseamnă distrugere, ocupație, înrobire economică, culturală și morală, o întoarcere direct în Evul Mediu”, a adăugat Sturza.

Articole asemănătoare

Back to top button