fbpx

Ilan Șor rămâne fără salariu de parlamentar. Ordinul, semnat de Igor Grosu

Ilan Șor rămâne fără salariu de parlamentar, potrivit Ziarul de Gardă. Un ordin în acest sens a fost semnat de președintele Legislativului, Igor Grosu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația a fost confirmată pentru jurnaliști chiar de președintele Parlamentului. Politicianul și formațiunea pe care o conduce nu au comentat deocamdată decizia șefului Parlamentului.

Precizăm că Ilan Șor a primit leafa pentru funcția de deputat pe parcursul anului 2019, deși nu a fost prezent la ședințe după căderea PDM. Conform zdg.md, în decembrie 2019 Biroul Permanent al Parlamentului a emis o hotărâre prin care s-a stabilit că în cazul absenței nemotivate de la orice activitate parlamentară pe parcursul a cel puțin o lună consecutiv, Comisia juridică, numiri și imunități poate propune emiterea dispoziției privind suspendarea achitării salariului deputaților vizați.

Așadar, în componența precedentă a Parlamentului, începând cu ianuarie 2020, Șor nu a primit salariu de deputat. Acesta a fost reales în calitate de membru al Legislativului la alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021, fiind primul pe lista partidului fondat de el.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button