fbpx

Igor Munteanu: „Legea lustrației este reală atâta timp cât este asumată politic”

Fostul ambasador al Republicii Molodva la Washington, Igor Munteanu, consideră că o lege a lustrației ar fi un factor de însănătoșire a societății atâta timp cât este sunt luate în calcul beneficiile și costurile politice, într-un interviu pentru Gazeta de Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unii au încercat să elimine orice influență a fostei securități și a informatorilor săi din viața publică, interzicându-le accesul la servicii publice, alții au interzis persoanelor din fostele partide comuniste să participe la alegeri ori să râvnească la funcții publice”, a precizat Munteanu în cadrul interviului.

Politica lustrației trebuie să traseze clar liniile de frontieră între sferele pe care noi le considerăm nocive/toxice pentru oamenii care exercită puterea în stat și diferența între ideal și pragmatic, între ceea ce putem tolera și ceea ce este imposibil de iertat”, a mai completat fostul ambasador.

La întrebarea dacă a avut vreodată o relație cu KGB-ul, acesta a răspuns că nu a avut o legătură cu serviciile speciale, însă își dorește să aibă acces la arhivele secrete pentru a găsi mai multe răspunsuri interesante.

Legea lustrației presupune impunerea restricțiilor ale unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse funcții în regimul comunist.

Articole asemănătoare

Back to top button