fbpx

Igor Grosu invită oamenii de afaceri danezi să investească în dezvoltarea energiei regenerabile în R. Moldova

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit, la Copenhaga, cu reprezentanți ai principalelor companii energetice daneze, președintele Confederației industriilor daneze, dar și vicepreședintele și membrii Comisiei pentru politică externă a Parlamentului danez.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Principala temă de discuție a fost criza energetică mondială. Interlocutorii au făcut un schimb de idei despre reziliența energetică și experiența daneză în domeniu. Președintele Parlamentului a menționat că, în ultimul an, Republica Moldova depune eforturi consistente pentru consolidarea securității energetice a țării și diversificarea surselor noastre energetice, iar orice sfat din partea țărilor dezvoltate este util.

„Suntem foarte interesați de politicile Danemarcei de eficiență energetică, cea regenerabilă, în mod special – panouri solare, turbine eoliene etc. În context, am lansat invitația unui grup de oameni de afaceri să vină la Chișinău să investească în energia regenerabilă”, a spus șeful legislativului.

În cadrul întâlnirilor a fost abordat și subiectul referitor la sporirea relațiilor comerciale și a investițiilor daneze în țara noastră. Președintele Parlamentului a dat asigurări că țara noastră este deschisă pentru investiții și este în așteptarea investitorilor din Danemarca, acesta fiind o oportunitate pentru crearea locurilor de muncă bine plătite la noi acasă.

Despre politica externă a Republicii Moldova președintele Parlamentului a discutat cu vicepreședintele Comisiei politică externă a Parlamentului Danemarcei, Aastrup Jensen. Șeful legislativului a precizat că, odată cu obținerea statutului de țară candidată la UE, Republica Moldova s-a angajat plenar în procesul de reformare a țării.

„Înțelegem că procesul de integrare europeană este de durată și suntem pregătiți să acționăm pentru a le oferi cetățenilor un viitor în marea familie europeană. M-am bucurat să aud că parlamentarii danezi s-au angajat să analizeze repunerea Republicii Moldova pe lista de priorități a Agenției Daneze pentru Dezvoltare Internațională (DANIDA), ce ar oferi posibilitatea țării noastre de a beneficia de mai multe proiecte importante pentru bunăstarea cetățenilor noștri”, a subliniat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Amintim că președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Regatul Danemarcei, în perioada 5-8 septembrie 2022.

Articole asemănătoare

Back to top button