fbpx

Igor Dodon renunță la călătoria în România: „Vom căuta alternative de tratament în țara noastră”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a anunțat că nu mai merge împreună cu soția sa și cu mezinul familiei în România la tratament, după scandalul iscat din cauza documentelor medicale prezentate în instanță.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a anunțat că decizia a luat-o pentru a stopa „presiunile inumane” la adresa medicilor și a familiei sale și că va căuta alternative de tratament în țara noastră.

„Este știut că judecătorii mi-au permis, în perioada 28.01. 2023 – 05.02.2023, să mă deplasez în România pentru a însoți copilul nostru mezin la tratament de reabilitare (documentul se anexează). Mâine, 28 ianuarie, la prima oră era planificată plecarea noastră.

Din cauza interdicției din partea procurorului pe caz ca soția să ne însoțească, dar și a presiunilor și persecutărilor la adresa medicilor care au eliberat prescripția pentru reabilitate, am decis să renunțăm la această deplasare. Vom căuta soluții alternative de tratament în țara noastră.

Renunțăm la deplasarea cu scop medical în țara vecină pentru a stopa presiunile inumane în adresa medicilor de la Chișinău, dar și asupra membrilor familiei mele. Nu doresc să aibă probleme suplimentare unul dintre procurorii pe caz, care a avut o poziție neașteptată, umană, a înțeles importanța sănătății copilului și nu a avut obiecții față această deplasare. La fel, nu trebuie ca regimul să persecute judecătorii, care au acceptat plecarea la tratament.

Am declarat că nu am de gând să mă eschivez de la justiție și nu le voi da posibilitate la adversarii mei politici de a mai specula la acest subiect”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Citește și: PA cere arest la domiciliu pentru Igor Dodon, după ce a solicitat să meargă în România: Medicului nu-i este cunoscut pacientul menționat

Articole asemănătoare

Back to top button