fbpx

video | Fracțiunea Șor va insista ca proiectul privind crearea farmaciilor sociale mobile să fie adoptat cât mai curând de Parlament

Fracțiunea Partidului Șor spune că va insista în continuare ca proiectul privind crearea farmaciilor sociale mobile să fie în agenda parlamentară. Se întâmplă după ce joi, 16 septembrie, majoritatea parlamentară a refuzat să includă proiectul de lege pe ordinea de zi a ședinței plenare a Legislativului. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a invocat lipsa avizelor Guvernului și comisiei de profil și a declarat că imediat ce vor fi obținute, inițiativa va fi examinată în plen.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Partidului Șor Vadim Fotescu, și-a exprimat regretul că inițiativa privind crearea farmaciilor sociale mobile nu a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței plenare de astăzi.

Am sperat, până astăzi, că aleșii majorității parlamentare vor conștientiza gravitatea problemei accesului dificil la medicamente pentru oamenii în vârstă, persoanelor cu dizabilități și familiilor cu copii, care locuiesc, în special, la sate, acolo unde nu există farmacii. Am sperat că, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus, majoritatea parlamentară va veni cu propuneri constructive de îmbunătățire a acestui proiect de lege, va contribui la adoptarea cât mai rapidă a acestuia, dar, din păcate, se vede că aceasta are alte priorități”, a spus parlamentarul.

Reprezentanții Partidului Șor se arată nemulțumiți că majoritatea parlamentară „nu ia în considerare doleanțele celor aproximativ 170 de mii de oameni care au semnat pentru instituirea farmaciilor sociale mobile”.

Această inițiativă legislativă vine să răspundă unor nevoi extrem de actuale și stringente, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19, și nu mai suportă amânare. Sperăm că Guvernul va identifica cât mai curând surse financiare pentru a le permite oamenilor accesul la farmaciile mobile. Reprezentanții Partidului „ȘOR” sunt gata să ofere tot sprijinul necesar pentru implementarea acestui proiect”, a mai spus Fotescu.

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a declarat la ședința de astăzi a Parlamentului că formațiunea va insista ca proiectul să fie adoptat cât mai curând de Legislativ.

Pentru adoptarea proiectului de lege privind crearea farmaciilor mobile nu este necesară decât voință politică. Cunoaștem cu toții că, atunci când există dorință și voință politică, multe proiecte trec rapid de procedurile tehnice și sunt supuse votului”, a afirmat deputata.

Articole asemănătoare

Back to top button