fbpx

foto | Filip i-a trimis o scrisoare premierului interimar Ciocoi: „Îi atragem atenția asupra unei neclarități”

Liderul PDM, Pavel Filip, i-a trimis o scrisoare prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, în care a scris că un Guvern demisionar nu poate să numească sau să elibereze din funcții. Democratul face referire la prelungirea „cu încălcări” a mandatului secretarului general al Guvernului, Liliana Iaconi, care și-a dat anterior demisia.

„I-am scris premierului Ciocoi o scrisoare în care îi atragem atenția asupra unei neclarități:

1. La sfârșitul anului trecut Executivul a aprobat demisia Secretarului General al Guvernului. Liliana Iaconi urma să plece din Guvern la 1 februarie.

2. Acum câteva zile, cabinetul de miniștri, aflat în demisie, și-a schimbat decizia și i-a permis dnei Iaconi să activeze în Guvern până la sfârșitul lui martie. Astfel, ia naștere o nouă relație de muncă între dna Iaconi și Guvern, prin prelungirea „mandatului” acesteia cu încă 2 luni, după deja agreata demisie, care urma să fie la 1 februarie. Asta deși, potrivit legii, „Guvernul a cărui mandat a încetat nu este în drept să numească, să propună pentru numire sau să elibereze din funcții de demnitate publică”.

3. Decizia Executivului vine în contextul în care în ultima perioadă avem tot mai multe cazuri de presiuni și intimidări politice din partea reprezentanților Guvernului în teritoriu, subordonați direct Secretarului General al Guvernului. Considerăm lipsa de reacție a dnei Iaconi drept o abordare cel puțin părtinitoare politic, dacă nu chiar drept stimulare a persecuțiilor politice.

4. Solicităm anularea deciziei prin care mandatul SG al Guvernului a fost prelungit pentru încă 2 luni. Credem că este corect ca dna Secretar să părăsească Guvernul la 1 februarie, așa cum a stabilit guvernul plenipotențiar”, a scris Pavel Filip.

Amintim că secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, și-a dat demisia la 22 decembrie 2020, cererea în acest sens fiindu-i aprobată în cadrul ședinței Executivului din aceeași zi. Potrivit cererii, Iaconi urma să părăsească funcția din data de 1 febaruarie 2021.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button