fbpx

„Executivul nu va mai fi în slujba hoților de miliarde”. Reacția lui Filip la demisia cabinetului de miniștri

„Executivul nu va mai fi în slujba hoților de miliarde”, afirmă Pavel Filip după demisia Guvernului. Democratul acuză cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu că ar fi participat la mai multe scheme „ale lui Dodon și Șor”

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputatul susține că pe au fost înlocuiți toți secretarii de stat și șefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei. Potrivit lui, „acum mingea e pe terenul noului președinte”.

„Guvernul Chicu a plecat. Acest Guvern a aprobat toate schemele lui Dodon și Șor, apoi și-a dat demisia. Nu înainte de a înlocui toți secretarii de stat și șefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat cu prieteni ai lui Șor, Sergiu Sîrbu, Nichiforciuc și Andronachi. Pe ultima sută de metri, în ședința maraton de ieri, acest Guvern a decis să îi îndeplinească un ultim hatâr lui Șor și să aprobe pentru el importul de medicamente neautorizate.

Mai exact, așa cum vindea la magazinele sociale mâncare de calitate proastă, așa deja cu farmaciile ambulante Șor îi va amăgi pe oameni cu medicamente neautorizate, dubioase, neverificate, de contrabandă și care vor pune în pericol sănătatea și chiar viața cetățenilor. E crimă împotriva propriului popor, iar vinovați sunt toți cei care au fost părtași la aceste fărădelegi. De aceea, demisia acestui guvern înseamnă că executivul nu va mai fi în slujba hoților de miliarde, așa cum a fost ultimele săptămâni. S-a încheiat acest episod rușinos. Acum mingea e pe terenul noului președinte”, a scris Filip pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie, în cadrul unui briefing la care a venit însoțit de Zinaida Greceanîi și Igor Dodon, intenția sa de a pleca din funcție. Potrivit lui, astfel s-a făcut primul pas pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Ulterior, Platforma DA a punctat într-un comunicat emis că, indiferent de circumstanțe, nu era cazul să fie anulată ședința Parlamentului, însă a reiterat necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

La rândul său, și liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a salutat demisia Executivului. Acesta a punctat că guvernanții „au râvnit puterea și apoi au demonstrat că nu știu ce au de făcut cu aceasta”

Și PAS a salutat demisia cabinetului de miniștri. În cadrul declarațiilor de presă făcute de Igor Grosu, deputatul a precizat că sunt necesare alegeri anticipate, deoarece „Parlamentul actual este cauza crizei politice şi a problemelor pe care le are ţara”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button