fbpx

PAS, după demisia Executivului: „Este rezultatul presiunii venite din partea cetățenilor”

PAS declară că Guvernul Chicu a demisionat în urma presiunilor din partea cetățenilor. Declarația îi aparține deputatului Igor Grosu și a fost făcută în cadrul unui briefing susținut la amiaza zilei de 23 decembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul a reiterat că Legislativul nu mai este reprezentativ și este necesară organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Primul pas a fost făcut pe 15 noiembrie (…) Acum urmează al doilea pas – declanșarea alegerilor anticipate și alegerea unui parlament legitim și reprezentativ. Este datoria noastră să îndeplinim ce ne cer oamenii. Demisia guvernului Chicu deschide calea constituțională, cea mai scurtă, spre dizolvarea Parlamentului actual şi declanşarea alegerilor anticipate. (…) Trebuie să înțelegem un lucru foarte simplu. Parlamentul actual este cauza crizei politice şi a problemelor pe care le are ţara”, a conchis deputatul.

Precizăm că, Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie, în cadrul unui briefing, intenția sa de a pleca din funcție. Potrivit lui, astfel s-a făcut primul pas pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Ulterior, Sergiu Litvinenco a transmis, prin intermediul rețelelor de socializare două mesaje. În prima reacție acesta se întreba dacă declarațiile lui Chicu corespund prevederilor legale și sunt valabile în cazul demisiei Executivului, iar în al doilea comunica declanșarea dizolvării Parlamentului.

În același timp, Platform DA a punctat într-un comunicat emis că, indiferent de circumstanțe, nu era cazul să fie anulată ședința Parlamentului, însă a reiterat necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

La rândul său, și liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a salutat demisia Executivului. Acesta a punctat că guvernanții „au râvnit puterea și apoi au demonstrat că nu știu ce să facă cu aceasta”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button