fbpx

„Este un abuz”. Doi deputați cer anularea numirii lui Corduneanu în funcția de șef adjunct al Poliției de Frontieră

Deputații Dumitru Alaiba și Carp Lilian cer anularea numirii lui Petru Corduneanu în funcția de șef adjunct al Poliției de Frontieră. Cei doi au înaintat două demersuri, unul către ministrul în exercițiu, Pavel Voicu, și altul către premierul în exercițiu, Aureliu Ciocoi. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este un abuz clar, pentru că atribuțiile unui Guvern în exercițiu nu îi permit ministrului să numească sau să elibereze din funcție persoane cu funcție de demnitate publică sau funcționari publici”, a scris Alaiba într-o postare pe pagina de Facebook.

De asemenea, deputatul a cerut Ministerului de Interne să ofere informații suplimentare cu referire la decizia vizată și să anuleze ordinul de numire în funcție al lui Corduneanu.

Amintim că Petru Corduneanu, fostul director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a fost numit în aceeași funcție, dar la Poliția de Frontieră, inclusiv cu exercitarea însărcinărilor de șef. Decizia a fost luată două zile în urmă, în cadrul unei ședințe la care a participat și ministrul Ministerului Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button