fbpx

Dodon și socialiști s-au întrunit la o bază de odihnă de la Vadul lui Vodă: Rezultatul din alegeri este „încurajator”, iar șeful statului va reveni în fruntea PSRM

Mai mulți reprezentanți ai Partidului Socialiștilor s-au întrunit în această după-amiază la o bază de odihnă din Vadul lui Vodă, acolo unde a avut loc ședința Consiliului Republican al PSRM, la care a participat și liderul neformal al formațiunii, Igor Dodon, președintele în exericțiu al Republicii Modova. Socialiștii nu au anunțat presa despre eveniment, însă jurnaliștii au observat mai multe microbuze parcate în această după-amiază la sediul partidului. Singurul care a anunțat despre ședință a fost Igor Dodon, într-un interviu pentru kp.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Imediat după finalizarea ședinței, PSRM a publicat o Declarație a formațiunii.

Potrivit socialiștilor, la Consiliul Republican s-a discutat „situația politică din țară și s-a făcut totalizarea activității în perioada electorală”.

PSRM califică rezultatul obținut de Dodon la prezidențiale drept unul „încurajator”

„Membrii Consiliului Republican au apreciat munca activiștilor socialiști, care l-au susținut și l-au promovat pe candidatul independent la funcția de președinte al țării, Igor Dodon. Au fost punctate și lacunele în activitatea unor colegi, de care se va ține cont și vor fi eliminate pe viitor, pentru a eficientiza activitatea noastră”, se arată în textul Declarației.

Conducerea PSRM notează că, pe fundalul crizei pandemice COVID-19 și a secetei, care au lovit dur agricultorii și întreaga economie, rezultatul obținut de candidatul susținut de socialiști în țară, aproape egal cu al câștigătorului, cu o diferență minimă de 27 de mii voturi, este unul încurajator.

La ședință s-a vorbit și despre activitatea Guvernului Chicu „în condițiile în care în Parlament lipsește o majoritate guvernamentală”.

„S-a concluzionat că orice destabilizare politică poate afecta și mai mult economia țării, iar aceasta va provoca o criză socială, ale căror costuri vor fi imense pentru cetățenii Republicii Moldova”, se mai arată în Declarație.

Deciziile luate de socialiști. Prima – revenirea lui Dodon în funcția de președinte al PSRM

Iată deciziile luate la Consiliul Republican al PSRM:

– să susțină inițiativa deputaților socialiști de a propune Congresului alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte al formațiunii.

– să fie convocat în ședință Congresul XVI al PSRM până la sfârșitul anului.

– a împuternici conducerea partidului, în mod special fracțiunea legislativă, să depună efort pentru a identifica posibilitatea de a păstra stabilitatea politică în țară și cursul de dezvoltare echilibrată a politicii externe.

– să susțină în continuare punerea în practică a promisiunilor electorale ale lui Igor Dodon. E vorba, mai întâi de toate, de proiectele sociale, care au drept scop îmbunătățirea vieții oamenilor și susținurea celor mai defavorizate pături ale societății.

– de promovat în continuare realizarea proiectelor naționale de dezvoltare a infrastructurii, cum ar fi „Drumuri bune pentru toți”, construcția de apeducte, salubrizarea localităților și iluminatul stradal în satele și orașele țării.

– de acordat suport sporit sistemului medical în lupta cu pandemia COVID-19 și, în același timp, de evitat închiderea pe viitor a policlinicelor și spitalelor din țară;

– de susținut proiectele destinate tinerilor, cum ar fi „Prima casă”, instituirea „Capitalului matern”, majorarea indemnizațiilor pentru întreținerea copiilor etc.

– de dezvoltat programele existente și de lansat alte proiecte pentru reîntoarcerea în țară a moldovenilor aflați la muncă peste hotare.

– să fie promovate și puse în practică principiile europene privind funcționarea limbilor în stat. Astfel, fracțiunea parlamentară a socialiștilor va insista ca limba rusă să obțină un statut special de limbă de comunicare interetnică.

– să fie anulată cenzura impusă de fostul regim oligarhic asupra audiovizualului. În scurt timp urmează să fie propuse modificările la Codul Audiovizualului pentru a elimina cenzura în raport cu posturile TV retransmise din Federația Rusă, restricție care a fost anterior criticată dur atât de societatea civilă din țara noastră, cât și de către partenerii noștri de dezvoltare.

Foto: socialistii.md

„Consiliul Republican a subliniat că PSRM rămâne cel mai puternic partid din țară, iar în următoarele săptămâni intenționează să-și fortifice structurile locale, dar și prezența sa în spațiul public”, au adăugat socialiștii.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button