fbpx

Dodon, după trimiterea dosarului „Kuliok” în judecată: Se confirmă lipsa experienței și calificării acuzatorului

Ex-președintele R. Moldova, Igor Dodon, a reacționat după trimiterea în judecată a dosarului „Kuliok”, în care este vizat. Acesta afirmă că „se confirmă lipsa experienței și calificării acuzatorului”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„L-am răsfoit. Doar la prima vedere, avocații au depistat câteva zeci de încălcări de procedură, probe care nu pot fi considerate legale, jonglarea cu mărturiile aduse de pretinși martori, care sunt oponenții politici pe care-i știe toată țara, datorită criticilor aduse mie pe parcursul ultimilor 10-15 ani.

La modul concret, procurorul, cercetând la fața locului, la el în birou, întocmește proces verbal de a califica drept probă decizia Curții Constituționale despre aprobarea rezultatelor alegerilor prezidențiale… și anexează totul la dosar ca element în dosarul de învinuire. Chiar și pentru un student de la anul 2 de la facultatea de drept e clar că nu poți face cercetarea „la fața locului” pe o pagină de internet ca să găsești un act oficial publicat în Monitorul Oficial (…)

Se confirmă lipsa experienței și calificării ale acuzatorului, care a fost catapultat în Procuratura Anticorupție cu încălcarea vădită a legii și a stagiului obligatoriu.

Voi insista și în acest caz pe examinarea publică a dezbaterilor din instanța de judecată pentru ca toată țara să vadă ce însemnă procuratură și justiția moldovenească reformată de „experții” Maiei Sandu”, a scris Igor Dodon în mesajul său.

Amintim că dosarul „Kuliok” a fost trimis în judecată. Conform acuzațiilor aduse lui Igor Dodon, ultimului i se incriminează că, urmărind promovarea intereselor lui Plahotniuc Vladimir și Iaralov Serghei, care au creat și conduceau o organizație criminală și care aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din Republica Moldova, precum și de a se eschiva de la răspundere penală în Federația Rusă, a pretins și a acceptat de la aceștia bani în sumă de la 600.000 până la 1.000.000 de dolari.

Articole asemănătoare

Back to top button