fbpx

Dodon condamnă bombardamentele rusești și mulțumește României pentru energia livrată

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, condamnă bombardamentele Rusiei în Ucraina, așa cum din cauza atacurilor, Republica Moldova a rămas fără energie electrică în data de 23 noiembrie. Totodată, fostul șef de stat mulțumește României pentru energia electrică „chiar dacă e mai scumpă”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este foarte tragic pentru noi, din cauza la aceste bombardamente ale Federației Ruse spre Ucraina noi am rămas fără energie electrică şi eu cred că asta este foarte grav”, a spus Dodon, într-un interviu pentru Publika.

Ajuns astăzi la Curtea Supremă de Justiție pentru a afla dacă revine în arest la domiciliu, fiind cercetat penal inclusiv pentru corupție, îmbogățire ilicită și trădare de patrie, Dodon a deplâns faptul că mai multe localități au stat și câte 24 de ore fără lumină.

Din cauza acestor bombardamente ale Federației Ruse asupra Ucrainei, noi am rămas fără lumină electrică și pentru noi aceasta este foarte grav. (…) Închipuiți-vă așa ceva la iarnă – în plină iarnă să se stingă lumina pe o sutcă, ce fac oamenii?”, a declarat Igor Dodon.

Pe lângă toate declarațiile făcute referitoare la războiul din țara vecină, Dodon a mulțumit României pentru ajutorul pe care îl acordă Republicii Moldova.

Cumpărăm energie electrică de la români și pentru asta trebuie să le spunem mulțumesc, cu toate că-i mai scumpă”, a concluzionat Dodon.

Amintim că în data de 23 noiembrie, mai multe regiuni din Republica Moldova au rămas fără electricitate ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button