fbpx

doc | Vești proaste pentru Vasile Bolea. ANI nu a constatat nereguli între veniturile și averea dobândită a Maiei Sandu

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a publicat rezultatele controalelor averii și intereselor personale ale președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru perioada când aceasta a deținut funcția de deputat în Parlament și pe cea de prim-ministru. Astfel, instituția a concluzionat că nu există nereguli.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit actului de constatare al ANI se constată lipsa încălcărilor sub aspectul diferenței substanțiale între veniturile obținute, averea dobândită și cheltuielile realizate de către Maia Sandu, în perioada exercitării funcției de prim-ministru al Republicii Moldova și a mandatului de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

ANI anunță că în vederea acumulării materialului probatoriu, inspectorul de integritate a accesat online registrele de stat, iar de la instituțiile deținătoare de date, informații, înscrisuri și documente a solicitat prezentarea celor are atestă venituri obținute de subiectul controlului, averea dobândită și cheltuielile suportate de către acesta, în perioada verificată.

Mai jos puteți accesa întregul act de constatare.

Maia Sandu by ZUGO on Scribd

Amintim că deputatul fracțiunii „Blocul Comuniștilor și Socialiștilor”, Vasile Bolea, a depus sesizarea la ANI. Concomitent a sesizat Procuratura Generală, dar și Comisia Electorală Centrală.

Articole asemănătoare

Back to top button