fbpx

doc | Un deputat PAS denunță la Procuratura Generală un parlamentar PSRM: Nu este moșia lui

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, l-a denunțat la Procuratura Generală pe parlamentarul PSRM, Petru Burduja. „Consider că și-a depășit grav atribuțiile și mi-a îngrădit libertatea mea de a-mi exercita mandatul de ales al poporului”, a scris acesta pe Facebook, făcând referire la o scrisoare expediată de socialist conducerii Adunării Parlamentare a AP EURONEST, în care anunță despre faptul că delegația R. Moldova la EURONEST „se va abține” de la un vot pe o rezoluție referitoare la crearea unui nou impuls pentru integrarea europeană în cadrul strategiei UE pe termen lung privind Parteneriatul Estic și la recuperarea, reziliența și democratizarea în continuare în perioada post COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Alaiba, motivul real este că rezoluția este, pe alocuri, critică în adresa Rusiei.

„Sunt și eu membru al AP EURONEST și particip la vot. Petru Burduja nu este șeful meu. Șeful meu este cetățeanul care m-a votat, care îmi achită salariul și interesele căruia mă dedic să le reprezint. Nici Petru Burduja, nici orice alt coleg parlamentar, nu îmi controlează modul în care votez. Acest „demers” al deputatului Petru Burduja are zero valoare pentru mine”, susține reprezentantul PAS, menționând că intenționează să participe la votul pe această rezoluție, dar și a propus unele amendamente la document.

„Această tentativă nu trebuie să treacă neobservată de Procuratura Generală”, consideră parlamentarul. „Este grav faptul că la indicația lui Burduja amendamentele remise de mine încă patru zile în urmă, nu au fost remise secretariatului EURONEST, conform procedurii. Delegația EURONEST nu este moșia privată a lui Burduja. El nu are nici un drept să îmi limiteze atribuțiile mele de deputat, lucru pe care l-a făcut.

Teoretic, termenul de prescripție pentru asemenea fapte este cam de vreo cinci ani. Cinci ani de aici încolo el poate fi deranjat pentru o ilegalitate pe care nu era neapărat să o facă. Chiar dacă Procuratura nu se va mișca azi, ea se va mișca ceva mai târziu”, a adăugat acesta.

Foto: Dumitru Alaiba/FB

Petru Burduja nu a venit, deocamdată, cu o reacție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button