fbpx

doc | CEC răspunde: Folosește PAS imaginea Maiei Sandu în campania electorală?

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins contestația depusă de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor pe faptul că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar utiliza imaginea Maiei Sandu în campania electorală.

Într-o scrisoare de răspuns emisă de CEC, se menționează că „examinarea acestei contestații nu ține de competența CEC”.

„În urma examinării prealabile a contestației prin prisma punctului 8 din Regulamentul privind procedura de examinare și soluționare a contestațiilor de către organele electorale în perioada electorală, aprobat prin hotărîrea CEC nr.3353 din 20 iulie 2010, cu modificările ulterioare, conform căruia membrul organului electoral responsabil de examinarea contestației verifică dacă forma și cuprinsul acesteia corespuns cerințelor stabilite de art.71 alin. (5) din Codul electoral, s-a constatat că examinarea acesteia nu ține de competența CEC.

Prin urmare, potrivit art. 72 alin. (1) din Codul electoral, vă restituim contestația pentru a fi depusă direct la instanță”, mai este specificat în răspuns.

Amintim că Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a contestat la CEC faptul că PAS ar utiliza imaginea președintei, Maia Sandu, în campania electorală. Într-un document expediat la CEC, se menționează că „pe ultima pagină a buletinului informativ al PAS este prezentat un material informativ, fiind înserate 4 poze în care este prezentată Maia Sandu”.

Membrii PAS însă, susțin că socialiștii sunt cei care folosesc imaginea președintei, „prin promovarea minciunilor despre ea.

Articole asemănătoare

Back to top button