fbpx

Deși a cerut alegeri anticipate la protestul de duminică, Candu nu vrea organizarea imediată a acestora

Și-a schimbat părerea? Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, declară că nu vrea organizarea de alegeri parlamentare anticipate în primăvara anului 2021, motivând că oamenii sunt „obosiți și dezamăgiți”. Afirmația a fost făcută astăzi, 8 decembrie, la două zile după ce fostul președinte al Parlamentului a participat la protestul din Piața Marii Adunări Naționale, unde una dintre principalele revendicări a fost declanșarea alegerilor anticipate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Candu, o decizie mai bună este amânarea, cel puțin în viitorul apropiat, a declanșării unui scrutin parlamentar anticipat.

La ora actuală, în Parlament sunt și oameni destui și forțe care încă mai pot face ceva pentru țară. Situația este așa de dificilă și din punct de vedre social și economic, că încă o campanie electorală organizată în timpul cel mai apropiat ar fi prejudicia foarte mult Republica Moldova. Cetățenilor le stă în gât politica, sunt obosiți și dezamăgiți”, a declarat acesta.

Deputatul spune că alegerile parlamentare anticipate pot fi organizate și în toamna anului viitor.

Alegerile anticipate poate ar fi bine de organizat în toamna anului viitor, dar până atunci să fie un alt Guvern, cu un prim-ministru proeuropean, nominalizat și propus de doamna Maia Sandu, care să guverneze într-o perioadă de tranziție la alegerile anticipate, să guverneze țara ca lumea. Să rezolve problema izolării, pentru că noi suntem izolați”, a mai spus Candu.

Precizăm că, potrivit ultimelor sondaje, Pro Moldova este departe de a întruni un număr suficient de voturi pentru a trece pragul electoral și a accede în Parlament în cazul alegerilor anticipate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button