fbpx

Comuniștii și Socialiștii, moțiune simplă împotriva activității Ministerului Sănătății: Nemerenco a întrecut orice limită

Fracțiunea parlamentară a Blocului Socialiștilor și Comuniștilor (BCS) a propus joi, 11 noiembrie, o moțiune simplă împotriva politicilor promovate de Ministerul Sănătății. Socialistul Vladimir Odnostalco susține că Ministerul Sănătății (MS) a eșuat în gestionarea crizei pandemice de COVID și că există necesitatea acordării votului de neîncredere ministrei Sănătății, Ala Nemerenco.

Toate acțiunile acestui Executiv sunt împotriva cetățenilor. Cu 20-30% au crescut prețurile pentru medicamente, aproape 50 de persoane decedează zilnic din cauza COVID-19, peste 8.000 de persoane se află în tratament la domiciliu. În spitale este lipsă de medicamente”, a declarat Odnostalco.

Ministra Sănătății a întrecut orice limită. Venim cu o moțiune simplă în special în partea legată de de ineficiența gestionării crizei COVID-19”, a spus deputatul BCS.

Personalul medical, care de doi ani este implicat în tratarea COVID-19, este istovit și demoralizat. Acesta a fost lipsit de sporurile salariale. În instituțiile medicale se înregistrează lipsa de echipament. Vaccinarea stagnează. Doar 27% din populație este vaccinată cu ambele doze”, a mai spus Odnostalco.

Unicul beneficiul al acestui exerciţiu este că aţi exersat bine limba română”, a replicat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Precizăm că, potrivit legii, moțiunea simplă se inițiază de către un grup de cel puțin 15 deputați și se adoptă cu majoritatea voturilor deputaților aleși (51).

În luna octombrie, fracțiunea BCS a propus o moțiune simplă privind activitatea Ministerului Justiției, care a eșuat.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button