fbpx

Cine va conduce fracțiunea BECS și cine va fi vicepreședintele Parlamentului din partea Comuniștilor și Socialiștilor?

A doua ședință a noului Parlament, care va avea loc joi, va fi cea în care deputații vor alege conducerea Parlamentului și vor constitui comisiile și fracțiunile parlamentare.

Potrivit tv8.md, Zinaida Greceanîi de la socialiști ar urma să fie desemnată președintă a fracțiunii BECS, iar fotoliile de vicepreședinți de fracțiune vor fi ocupate socialistul Corneliu Furculiță și comunistul Constantin Starâș, care a și confirmat informația. Secretarul fracțiunii ar urma să fie socialistul Vasile Bolea.

Aceeași informație a fost făcută publică luni de către Teodor Cârnaț, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. În opinia expertului constituțional, președinții formațiunilor care fac parte din bloc, Igor Dodon și Vladimir Voronin nu-și vor face des apariția la ședințe.

„Vom decide la ședința fracțiunii”

Contactat de redacția ZUGO, deputatul socialist Grigore Novac a declarat că persoanele ce urmează a fi propuse la funcțiile de conducere a fracțiunii parlamentare BECS vor fi desemnate în cadrul ședinței fracțiunii care ar urma să aibă loc miercuri seara sau joi dimineața.

La aceeași ședință urmează a se decide cine va ocupa funcția de vicepreședinte al Parlamentului din partea BECS și deputații care ar urma să conducă comisiile parlamentare din partea Comuniștilor și Socialiștilor

Novac ne-a confirmat însă că se discută candidaturile enumerate mai sus.

Amintim că BECS a obținut 32 de mandate în Parlament în urma alegerilor parlamentare anticipate de pe 11 iulie.

Potrivit deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, formațiunea sa va conduce 7-8 din cele 11 comisii parlamentare permanente, urmând ca o funcție de vicepreședinte de Parlament să fie cedată BECS. PAS urmează să numească în funcție președintele Legislativului și unul dintre vicepreședinți.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button