fbpx

Ce riscă Nicolae Juravschi, după ce a exercitat funcția de șef al Comitetului Național Olimpic în timpul mandatului de deputat

Nicolae Juravschi, fost deputat PDM, a încălcat regimul juridic al incompatibilităților pe vremea când ocupa fotoliul de parlamentar. În cadrul unui control inițiat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pe numele acestuia, inspectorul de interitate a stabilit că subiectul, aflându-se în calitate de deputat și-a continuat atribuțiile funcției de președinte în cadrul Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova (CNOS).

Deși nu a fost remunerat pentru funcția deținută în cadrul CNOS pe durata deținerii mandatului de deputat, totuși, acesta și-a exercitat împuternicirile de conducător, acțiunile sale fiind confirmate de cele 19 acte pe care le-a semnat în perioada anilor 2011-2018, asigurând asftel funcționalitatea instituției.

După încetarea mandatului de deputat, fostul parlamentar a încheiat un contract individual de muncă cu CNOS, obținând ulterior venituri sub formă de salariu, în sumă totală de peste 50 mii de lei, pentru lunile martie și aprilie 2019.

La fel, în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014 și pentru anul 2015, fostul deputat a beneficiat de o indemnizație specială acordată sportivilor pentru toată viața, în sumă totală de circa 15 mii 500 lei.

În rezultatul probelor din dosar, inspectorul de integritate a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al incompatibilităților de către fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru deținerea simultană, contrar legislației speciale a ANI – a mandatului de parlamentar și a funcției de președinte în cadrul CNOS.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, Nicolae Juravschi riscă să nu mai dețină timp de 3 ani – o funcție publică, de demnitate publică și mandatul de deputat, cu excepția funcțiilor elective.

Totodată, acesta va fi înscris în lista persoanelor cu interdicții de a ocupa funcțiile menționate.

Articole asemănătoare

Back to top button