fbpx

„Ar arunca țara în haos!”. Violeta Ivanov critică opoziția pentru tentativele de blocare a votării proiectelor bugetare

Vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului Șor, Violeta Ivanov, a criticat atitudinea fracțiunilor care nu au susținut votarea proeiectelor bugetului de stat și politicii bugetar-fiscală pentru anul 2021, încercând că blocheze votarea acestora. Potrivit fostei candidate la alegerile prezidențiale, aceste acțiuni sunt „lipsite de constructivism”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De ce să protestezi dacă nici măcar nu ai ascultat explicațiile Guvernului. De ce să ceri alte legi, dacă nu ai venit nici cu o propunere de îmbunătățire a celor transmise de guvern?”, a scris Ivanov pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ei, deputații platformei Pentru Moldova, din care face parte și Partidul Șor, au votat cele două proiecte în prima lectură, chiar dacă au rezerve față de acestea.

Vă dați seama ce ar însemna pentru Republica Moldova să intre în noul an fără buget și politică bugetar-fiscală? Am intra într-o criză și mai profundă care va afecta toți cetățenii”, a mai spus Violeta Ivanov, menționând că cetățenii așteaptă decizii și soluții în Parlament, și nu reglări de conturi.

Citește și: Deputații au votat, în scandările opoziției, proiectele bugetare și fiscale în prima lectură

Noi avem o altă viziune și altă abordare despre cum trebuie dezvoltată țara și cum să avem un buget puternic. Afacerile din domeniile cheie ale economiei naționale care contribuie cel mai mult la formarea bugetului țării trebuie să aparțină statului. Un Guvern cu viziune strategică de dezvoltare a țării. Nu în zadar am venit cu un șir de propuneri concrete, care pot contribui la creșterea substanțială a bugetului, cum ar fi monopolul de stat la importul și comercializarea alcoolului și produselor de tutun.

Nu blocajul este soluția. Pentru că ar arunca țara în haos, iar prin aceasta riscăm ca salariile și pensiile să nu fie plătite, școlile și grădinițele să fie închise, instituțiile medicale riscă să rămână fără finanțarea și așa șubredă și altele. Acum, pe timp de pandemie!”, a adăugat reprezentanta Partidului Șor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button