fbpx

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a fost decorat cu medalia „Meritul diplomatic”, clasa întâi

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrări europene, Nicu Popescu, i-a conferit ambasadorului Peter Michalko, medalia „Meritul diplomatic” clasa întâi, în semn de apreciere pentru eforturile depuse în direcția unui parcurs european al Republicii Moldova. Aceasta este cea mai înaltă distincție a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul întrevederii, ministrul de externe a punctat că oficialul european în perioada mandatului său, a contribuit semnificativ semnificativ la consolidarea statului de drept, susținerea reformelor și construirea unor instituții democratice solide, cu adevărat europene, care să lucreze în beneficiul cetățenilor.

Totodată, vicepremierul a declarat că acțiunea de astăzi vine să evidențieze meritul personal al ambasadorului Peter Michalko la dezvoltarea numeroaselor proiecte și inițiative cu un puternic impact la nivel național și local, care au contribuit la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor noștri.

La final, oficialul a transmis cu acest prilej urările de succes în activitatea profesională ulterioară și invitația să rămână în continuare un bun prieten al Republicii Moldova.

Notă: Medalia „Meritul diplomatic”, în trei clase, a fost aprobată printr-o hotărâre a Guvernului și se conferă personalului instituțiilor serviciului diplomatic al Republicii Moldova, precum şi altor cetățeni pentru exercitarea exemplară a atribuţiilor de serviciu, merite deosebite în apărarea şi promovarea pe plan extern a intereselor naţionale ale Republicii Moldova, protejarea drepturilor şi intereselor cetățenilor țării noastre în străinătate, promovarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale politice, comerciale, economice, culturale şi ştiinţifice ale Republicii Moldova cu statele lumii şi organizaţiile internaţionale, precum și pentru promovarea unei imagini favorabile a țării peste hotare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button