fbpx

Violeta Ivanov, despre dezvoltarea localităților rurale: „Trebuie să ștergem diferența care mai există între sat și oraș”

Dezvoltarea localităților rurale, astfel încât să dispară orice diferență dintre condițiile de trai la sat și la oraș, este singura soluție pentru a nu lăsa localitățile mici să moară, consideră Violeta Ivanov. Declarația a fost făcută de candidata Partidului Politic ȘOR la funcția de șefă a statului în cadrul emisiunii „Moldova zi de zi” de la Televiziunea Centrală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit deputatei, una din problemele grave ale Republicii Moldova este degradarea și depopularea satelor. Acest lucru se întâmplă inclusiv din cauza condițiilor proaste din localitățile rurale. Violeta Ivanov afirmă că 60% din localitățile Moldovei duc lipsă de apă potabilă, iar soluția este dezvoltarea urgentă a infrastructurii, astfel încât oamenii să se bucure de aceleași condiții de trai ca la oraș.

„Trebuie să ștergem acea linie roșie, foarte pronunțată astăzi. Nu putem vorbi despre dezvoltarea satelor când se menține această diferență. Satul degradează fără școală, fără punct medical. Este nevoie de o restartare a satelor. Nu pe hârtie, dar prin proiecte concrete precum iluminatul stradal, terenuri pentru copii, lucruri concrete zilnice, de care trebuie să ne ocupăm, dar nu vorbe goale”, a menționat Violeta Ivanov.

Totodată, deputata a relatat cum consideră ea că trebuie să fie următorul șef al statului și cum a reacționat familia sa la intenția de a se înscrie în cursa electorală. Fiind întrebată ce a făcut-o să candideze la funcția de președintă, politiciana a spus că dorința de a schimba lucrurile în Republica Moldova și de a realiza fapte concrete pentru oameni.

„În primul rând dorința de a sluji oamenii, dorința de a implementa experiența și cunoștințele acumulate 30 de ani în instituțiile statului, dorința de a reda instituției prezidențiale rolul atribuit de Constituție, dorința de a promova imaginea Republicii Moldova peste hotare, dorința de a face lucruri bune. Fiind alături de o echipă puternică, sunt sigură că vom reuși”, a punctat Violeta Ivanov.

Articole asemănătoare

Back to top button