fbpx

Violeta Ivanov afirmă că statul este obligat să promoveze produsele autohtone. „Așa vor fi create locuri de muncă”

Statul ar fi obligat să implementeze măsuri urgente prin care să fie stimulat consumul produselor agricole autohtone. Declarația îi aparține deputatei Violeta Ivanov, candidata Partidului ȘOR la funcția de președintă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ivanov amintește despre o inițiativă privind obligarea rețelelor comerciale mari să asigure cel puțin jumătate din volumul producției cu mărfuri autohtone. Potrivit candidatei, despre aceasta vorbește de câțiva ani, dar așa și nu ajunge să fie votată în lectură finală.

„Atunci când statul va promova cu adevărat produsele autohtone, iar oamenii le vor prefera în locul celor de import, agricultorii și fermierii vor fi interesați să producă mai mult, vor fi create noi locuri de muncă, vor apărea fermele mari, și bani în buget pentru a majora pensiile, salariile și pentru a acoperi multe alte lipsuri de care suferă astăzi țara noastră”, a scris politiciana pe pagina sa Facebook.

Violeta Ivanov a precizat, în context, că programul său pentru campania prezidențială „Moldova 202” prevede un șir de acțiuni concrete în acest sens.

„Modernizarea sistemelor de irigare vor permite recoltarea roadei de câteva ori pe an, astfel încât să acopere necesitățile țării, iar statul să devină principalul consumator de produse agricole autohtone”, dă asigurări Ivanov.

Potrivit deputatei, statul trebuie să reglementeze importul și exportul și să protejeze producătorul autohton; să elaboreze planuri de stat la nivel național pentru a asigura securitatea alimentară și îsă-și creeze rezerve de stat pentru a acoperi în întregime necesitățile țării.

Articole asemănătoare

Back to top button