fbpx

video | Sandu îl acuză pe Dodon de instigare la ură prin lansarea unor „spoturi calomnioase”. Reacția staff-ului candidatului

Candidata la prezidențiale, Maia Sandu, și șefa staff-ului său electoral, Olesea Stamate, îl acuză pe Igod Dodon că ar fi lansat spoturi publicitare la adresa liderei PAS la radio, TV și pe internet. Stamate a anunțat că a somat mai mulți difuzori care au publicat respectivele spoturi cu solicitarea de a nu le difuza. Ea spune că PAS este gata să se adreseze în instanța de judecată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Stamate afirmă că deține informații despre faptul că un spot defaimător la adresa candidatei Maiei Sandu este plasat la mai multe posturi de radio din țară.

În spațiul public au apărut mai multe informații precum că la posturile TV și radio din țară se difuzează un spot, o publicitate electorală a concurentului Igor Dodon, care este unul calomnios, defaimător și instigă la ură. Trebuie să știți că difuzarea acestui post este ilegală”, a spus fosta ministră a Justiției.

De asemenea, Olesea Stamate a mai declarat că în ciuda faptului că ar fi informat posturile TV și radio și le-ar fi somat să oprească difuzarea spotului, acesta a fost în continuare difuzat de mai mulți difuzori.

„Următorul pas pe care îl vom întreprinde este să cerem dreptul la replică. Asta înseamnă că toți radio difuzorii și toate posturile tv vor fi obligate să publice informația care vine din partea candidatului Maia Sandu, în mod gratuit, oferind dreptul la replică”, a adăugat Olesea Stamate.

Totodată, reprezentanții PAS atenționează că îi vor acționa în judecată pe cel care a dat spre distribuție acest spot dar și cei care vor continua distribuirea acestui spot.

„O formă de cenzură antidemocrată promovată de Maia Sandu”

Contactată de redacția ZUGO, Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, a venit cu o reacție.

„Aceasta e o formă de cenzură antidemocrată promovată de pe acum de Maia Sandu, cea care îi consideră oameni doar pe cei care au votat-o. Pentru declarațiile dumneaei și pentru cenzura pe care o impune în mod abuziv, ea însăși ar merita să fie retrasă în mod rușinos din campania electorală”, a spus Ludmila Muntean.

Codul Electoral prevede că în perioada de campanie toate programele și materialele scrise care vizează într-un fel sau altul concurenții electorali și se difuzează public cu respectarea regulamentului privind reflectarea campaniei electorale.

Amintim că Igor Dodon și Maia Sandu se vor duela în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Scrutinul electoral se va desfășura duminică, 15 noiembrie.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button