fbpx

video | Pe canale de Telegram afiliate socialiștilor apar înregistrări în care cetățenii ar primi bani pentru votul în favoarea Maiei Sandu

Pe canale de Telegram afiliate socialiștilor apar înregistrări în care cetățenii ar primi bani pentru că o votează pe Maia Sandu. Conform secvențelor video, sumele ajung până la 50 de lire sterline.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp, se comunică despre faptul că și unele persoane din stânga ar fi plătite ca să o voteze pe lidera PAS. În secvența video apar câțiva votanți care prezintă buletinele cu ștampila votat, spun că și-au exprimat opțiunea pentru Maia Sandu și primesc bani.

O altă înregistrare ar fi fost făcută în Marea Britanie. Un tânăr care stă în rând la secția de votare povestește că ar fi primit 50 de lire sterline pentru a o susține pe lidera PAS.

Într-o reacție emisă, Partidul Acțiune și Solidaritate, se arată că „Dodon recurge la cele mai mârșave provocări din setea lui de putere. (…) Dodon încearcă să intoxice votul sincer al cetățenilor prin provocări și falsuri. Cerem oprirea imediată a provocărilor și a minciunilor precum că cineva ar plăti pentru un vot acordat Maiei Sandu. Venim cu un apel către cetățenii din țară, și din diasporă: Fiți atenți! Printre dumneavoastră, inclusiv în diasporă, au fost plasate persoane care provoacă și înregistrează falsuri despre așa-zisa mită.

Mobilizarea fără precedent, sinceră și liberă a cetățenilor noștri din diasporă arată dorința imensă a moldovenilor de a-și exprima votul – un drept constituțional, iar încercarea de a destabiliza și a intoxica acest proces liber constituie o infracțiune. Vom cere investigarea acestor falsuri, oriunde au fost fabricate, și tragerea la răspundere a făptașilor”.

Precizăm că, pe parcursul zile au apărut și alte informații despre presupusa corupere a alegătorilor din stânga Nistrului. Conform înregistrărilor realizate la secțiile de votare deschise pentru acești cetățeni, oamenilor li s-ar fi promis 1100 de lei, dar li s-ar oferi doar 200.

Articole asemănătoare

Back to top button