fbpx

Maia Sandu: Ucraina ar trebui să învețe de la Moldova în cazul conflictului din Donbas

Ucraina ar trebui să învețe de la Republica Moldova în cazul conflictului din Donbas. Declarația a fost făcut de către lidera PAS, Maia Sandu, într-un interviu acordat jurnalistului ucrainean Dmitrii Gordon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ei, Ucraina ar trebui să fie atentă ca interesele economice ale unor persoane particulare și corupția să nu se transforme în impedimente pentru soluționarea conflictelor, așa cum se întâmplă în Republica Moldova.

În același timp, politiciana a vorbit și despre așa-numitul plan „Novorosia”, care ar fi putut afecta și Republica Moldova, spune ea.

Planul „Novorosia” presupunea ca mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv Odesa, Lugansk, Crimeea, Harkiv, Zaporojie, Herson și Nikolaev, ar fi urmat să intre un nou stat.

„În Moldova încă nu toți înțeleg că datorită Ucrainei nu am avut de suferit. Se întâmplă pentru totul este prezentat astfel. Pentru că oamenii au diferite canale de informare, mulți nu înțelegeau atunci și nu înțeleg nici acum”, a precizat Sandu.

Totodată, Sandu a vorbit și despre presupusele planuri de federalizare ale Republicii Moldova. Ea a amintit și despre evenimentele din 2003, apreciind refuzul lui Vladimir Voronin de a nu semna Memorandumul Kozak, precizând că dacă acest lucru se întâmpla, Transnistria ar fi obținut mai multă „independență”.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button