fbpx

video | Ion Ceban pleacă în concediu pentru a-l susține pe Igor Dodon în campania electorală

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că își ia, pentru o perioadă de o săptămână, concediu din cont propriu pentru a-l susține pe Igor Dodon în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut printr-o postare video, în care edilul apare alături de candidat.

„Ceea ce am înțeles în această perioadă de când sunt în funcția de primar: este imposibil să faci lucruri importante și mari de unul singur. Doar în echipă și într-o bună colaborare cu toate structurile statului, Guvern, Parlament și, nu în ultimul rând, Președinție poți reuși în realizarea mai multor obiective pentru cetățeni.

În ultima perioadă, tot mai des sunt confuzii în ceea ce privește dacă mă implic sau nu în campania electorală, că aș face acest lucru fiind în funcția de primar sau alte comentarii care nu-și au locul. Vreau să fiu corect și de aici pornesc. Astăzi, împreună cu Igor Dodon, anunț că timp de o săptămână îmi iau concediu din cont propriu și mă alătur echipei pentru a-l susține pe candidatul independent, Igor Dodon, în campania electorală. Am încredere în Igor Dodon și îl susțin în cadrul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova”, a scris Ceban.

 

„Am certitudinea că lucrurile bune și mărețe sunt mai ușor de realizat împreună. De-a lungul activității mele m-am confruntat de mai multe ori cu diverse provocări, situații dificile, conjuncturi politice. Alături de mine mereu s-au aflat persoane cărora le poți încredința cele mai complexe probleme”, a spus Igor Dodon, care a apărut alături de Ceban în înregistrarea video.

Totodată, candidatul a menționat că are încredere deplină în primarul general de Chișinău, Ion Ceban, pentru că ar fi reușit să atragă în jurul său specialiști competenți și energici și s-a afirmat ca un bun gospodar și lider.

„Pe parcursul acestui an, am discutat foarte mult despre proiecte, planuri și perspectiva orașului. La inițiativa mea și cu sprijinul financiar din partea statului, la Chișinău, împreună cu Primăria, am reușit să dăm start renovării străzii Albișoara și curățării râului Bîc. De asemenea, în curs de renovare și modernizare sunt trotuarele de pe străzile A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni. Se efectuează lucrări în anumite compartimente ale stației de epurare, dar și la stația de aprovizionare cu apă. În proces de reabilitare sunt peste 25 de kilometri de drum din suburbiile capitalei”, a adăugat candidatul.

Dodon a mai declarat că, în calitate de președinte în funcție și de candidat pentru un nou mandat, își asumă responsabilitatea să contribuie la realizarea următoarelor proiecte:

1. Finalizarea construcției șoselei de centură a Chișinăului;
2. Reabilitarea completă a albiei râului Bîc, amenajarea parcului și a zonei de agrement de-a lungul râului;
3. Crearea unei zone economice libere și a unui parc industrial în municipiu, care va genera cel puțin 25.000 de locuri de muncă bine plătite;
4. Sprijin în soluționarea problemei mirosului neplăcut din capitală și a tratării nămolului de la stația de epurare;
5. Reparația capitală a podului de pe strada Ismail și organizarea unei intersecții denivelate în zona fabricii de tutun;
6. Alocarea, anual, a cel puțin 100 de milioane de lei pentru reparația capitală a drumurilor și curților blocurilor locative.

Precizăm că actualul președinte al Republicii Moldova este unul dintre cei opt candidații care luptă pentru funcția de șef al statului la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie.

Anunțul lui Ion Ceban vine după ce ieri Partidul Unității Naționale solicita Comisiei Electorale Centrale avertizarea candidatului Igor Dodon, până la excluderea acestuia din cursa electorală, după ce acesta a participat, contrar legii, la un eveniment al Primăriei Chișinău, fapt reflectat pe pagina oficială a instituției, cât și pe cea a lui Ion Ceban.

Articole asemănătoare

Back to top button