fbpx

video | Chirtoacă denunță „cea mai proastă organizare” a alegerilor și cere demisii. Primele reacții după prezidențiale

Reprezentatul Mișcării UNIREA, Dorin Chirtoacă, a denunțat „cea mai proastă organizare” a unui scrutin electoral în Republica Moldova, cerând demisia primelor nume în stat, inclusiv a ministrului de Interne Pavel Voicu și ministrul de Externe, Oleg Țulea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute duminică seara, la scurt timp după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat primele rezultate ale scrutinului prezidențial.

Potrivit lui Chirtoacă, alegerile prezidențiale au fost organizate prost atât în ceea ce privește secțiile de votare de peste hotare, cât și cele din regiunea transnistreană. Acesta s-a referit, în mod special, la starea de lucruri de la secțiile de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului, unde, potrivit liberalului, ar fi avut loc fraude.

Ex-primarul de Chișinău spune că își va continua activitatea politică și că o va susține pe Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale, așa cum s-au înțeles forțele de dreapta „încă din luna februarie”.

Totodată, politicianul a anunțat că va contesta presupusele fraude din ziua alegerilor.

Amintim că Dorin Chirtoacă s-a clasat pe ultimul loc în preferințele alegătorilor la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, acumulând 1,20%.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button