fbpx

Topul celor mai aglomerate secții de votare de peste hotare. CEC: Buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite

Buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și distribuite, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC), făcând trimitere la normele legale. Într-un comunicat de presă, instituția a prezentat numărul de alegători care și-au exprimat dreptul de vot la cele mai aglomerate secții de votare de peste hotarele Republicii Moldova.

Conform informațiilor de ora 17.00, secțiile de votare deschise în străinătate la care au votat cei mai mulți alegători, sunt următoarele:

Foto: CEC

Astfel, la ora 17:00 cea mai aglomerată secția de votare era cea de la Paris (Montreuil), Franța, urmată de secția de la Frankfurt, Germania. La ambele au votat peste 4000 de cetățeni moldoveni. Locul trei i-a revenit unei secții de votare din Londra, Marea Britanie.

„Amintim că, potrivit normelor legale, buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și distribuite. Luând în considerare faptul că buletinele de vot sunt numerotate în conformitate cu numărul sectei de votare, nu e posibil nici de realizat transferul acestora de la o secție la alta”, anunță CEC.

„În acest context, îndemnăm cetățenii noștri să meargă să și exercite dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde este disponibil un număr mai mare de buletine de vot. Pentru facilitarea acestui proces puteți utiliza și aplicația diaspora.voteaza.md.

În cazul secției de votare din Frankfurt pe Main, Germania, facem apel către toți alegătorii care se află încă în așteptare să folosească posibilitatea de a vota la una din secțiile de votare mai puțin solicitate din orașele: Stuttgart, Kassel, Strasbourg”, adaugă instituția.

Amintim că astăzi, 15 noiembrie, are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon sunt candidații care se luptă pentru mandatul de președinte.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button