fbpx

„S-ar putea să ne ciocnim cu situația în care nu vom avea buletine de vot”. Declarațiile CEC despre situația din diasporă

În aceste momente se desfășoară al treilea briefing al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Membrii CEC anunță despre incidente, dar și despre prezența la vot până la 15:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Citește și: Frankfurt, pe primul loc. Clasamentul celor mai aglomerate secții de votare de peste hotare

Potrivit CEC, până la ora 15:00 au votat peste un milion de alegători sau circa 37,48 % din cei așteptați azi la urne.

La moment, sunt înregistrate aglomerații la mai multe secții de votare din străinătate în următoarele state: Belgia, Cehia, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Italia, România, Federația Rusă, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, Marea Britanie, Israel.

„În cadrul unor secții de vot din străinătate și-au înregistrat dreptul la vot deja peste 3000 de cetățeni. S-ar putea să ne ciocnim cu situația în care nu vom avea buletine de vot. Numărul maxim este 5000 de buletine de vot pentru o secție. Schimbul de buletine între secții nu este posibil.

Îndemnul nostru este să căutăm și să se îndrepte spre altă secție de votare. La moment este o mobilizare mare în diasporă și la secțiile deschise pentru cetățeniii din stânga Nistrului”, susțin membrii CEC.

Vezi și: Deficiențe de organizare? Consulatul din Frankfurt îndeamnă cetățenii să voteze în alte orașe. Secția de votare are doar 5000 de buletine de vot

 

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button