fbpx

Moscova, îngrijorată de „transportul masiv al alegătorilor la numărul mare de secții de votare din Occident, pe fundalul blocării alegătorilor transnistreni”

Ministerul de Externe al Rusiei a comentat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, menționând că în primul tur s-a raportat transportarea organizată a alegătorilor moldoveni din SUA și Europa de Vest.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe se solicită ca alegătorilor moldoveni să le fie asigurate toate condițiile pentru exprimarea corectă, liberă, transparentă și democratică a votului lor.

„Ne opunem oricărei influențe externe în procesele electorale politice din Republica Moldova. Sperăm să fie evitate incidentele care au avut loc în timpul primului tur al alegerilor, care au fost raportate de observatorii internaționali și mass-media.

Printre acestea se numără transportul în masă al alegătorilor către un număr mare de secții de vot din Europa de Vest și Statele Unite, dar și blocarea accesului la vot pentru cetățenii moldoveni care locuiesc în Transnistria”, scrie în comunicat.

De asemenea, Rusia a anunțat că este deschisă unei cooperării constructive și responsabile cu oricare dintre cei doi candidați care va câștiga alegerile.

Moscova se aliniază poziției președintelui Dodon

Precizăm că după primul tur al alegerilor prezidențiale, și candidatul Igor Dodon a făcut declarații similare, susținând că ar deține probe despre transportarea organizată către secțiile de votare a moldovenilor din diasporă.

Totodată, acesta a declarat inadmisibilă blocarea intenționată a liberei circulații a alegătorilor din regiunea transnistreană în ziua alegerilor, precum s-a întâmplat în localitatea Varnița la 1 noiembrie.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale va avea loc la duminică, 15 noiembrie, iar alegătorii vor avea de ales între candidații Igor Dodon și Maia Sandu.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button