fbpx

Moldova, amenințată cu sancțiuni dacă Maia Sandu nu va promova o politică externă echilibrată? Oficial rus: „Se va opune dur rezistență”

Moldova are nevoie de o politică echilibrată în privința Rusiei după alegerea Maiei Sandu în calitate de președintă dacă nu își dorește sancțiuni. Declarația îi aparține lui Konstantin Kosaciov, președintele Comitetelui pentru relații internaționale din cadrul Consiliului Federației Ruse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul afirmă că, în campania electorală, Sandu s-a bazat pe votul tinerilor cu viziuni europene, iar Igor Dodon a fost susținut de oamenii de la sat și agricultorii. În acest context, potrivit lui, lidera PAS ar trebuie să înțeleagă că mulți antreprenori sunt orientați spre colaborare cu Federația Rusă, deoarece nu ar avea perspectivă rentabilitatea dacă ar încerca să își exporte fructele sau vinul pe piața europeană.

„O colaborare amplă cu Uniunea Europeană, dar mai ales „românizarea”, țării ar putea duce Moldova către sancțiuni rusești. Cu povești despre viitorul prosper european al moldovenilor nu se va soluționa problema. Vom urmări primele acțiuni are eventualei noi puteri”, scrie pe pagina sa de Facebook Kosaciov.

Totodată, potrivit lui, dacă se va pune accent pe „victoria Europei asupra Rusiei, se va opune dur rezistență”. Acesta face referire inclusiv la presupuse tensiuni în interiorul țării, menționând că în Găgăuzia peste 90% dintre cetățeni au votat pentru Igor Dodon.

Pe de altă parte, Kosaciov scris că Sandu înțelege acești factori. Oficialul rus citează declarațiile președintei alese, menționând că „aceasta a vorbit despre faptul că intenționează să negocieze exporturile în Rusia pentru mai multe companii, nu doar pentru câteva, apropiate actualei puteri”.

Precizăm că, Maia Sandu a vorbit în ajunul turului doi al alegerilor prezidențiale, într-un interviu acordat jurnalistului ucrainean Dmitrii Gordon, despre faptul că ar putea să aibă o întâlnire cu Vladimir Putin. Aceasta declara atunci că va discuta inclusiv subiectul exporturilor produselor moldovenești în Federația Rusă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button