fbpx

Dodon va continua să insiste pe introducerea istoriei Moldovei în școli: „Trebuie 51 de deputați. Eu am 37”

Igor Dodon anunță că va continua să insiste pe introducerea istoriei Moldovei în școli. Potrivit lui, aceasta este o poziție principială, ca și atitudinea față de credință sau tradiții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El a precizat în studioul RenTV Moldova că nu întotdeauna este posibil să acționezi direct, însă trebuie găsite căi de ocolire. Făcând referire la istoria Moldovei, candidatul pentru un nou mandat prezidențial a amintit despre manualele tipărite și filmele realizate la inițiativa sa.

„Pentru a introduce istoria Moldovei în programul școlar trebui 51 de deputați. Eu am 37. Dar voi insista. Am văzut că nu reușesc să includ istoria Moldovei în programul școlar și am realizat trei filme despre istoria Moldovei. Am editat manuale și le-am împărțit în școli pentru a pregăti elevii”, a punctat Dodon.

Amintim că, în 2016, Dodon anunța că mai multor școli din Moldova le va fi oferită în dar cartea „Istoria Moldovei” în trei volume, lansată cu ocazia  a 25 de ani de la proclamarea independenței. Atunci politicianul afirma că publicația „cuprinde toate etapele istoriei țării noastre și oferă informație și argumente convingătoare despre identitatea distinctă a moldovenilor”.

Filmul „Istoria Moldovei” a fost lansat la Chișinău în 2017, la împlinirea primului an de mandat prezidențial a lui Igor Dodon. Documentarul, însă a fost criticat de mediul academic, iar asociația de reconstruire istorică de peste Prut „Terra Dacica Aterna” a dezaprobat utilizarea imaginilor membrilor săi, inclusiv minori, în film, menționând că secvențele în care apar aceștia nu trebuie să „fie asociate vreunei puteri politice sau vreunei forme de propagandă politică”.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button