fbpx

Dodon se declară îngrijorat de sechestrarea polițistului de la Florești. A solicitat participanților formatului „5+2” să se implice

Președintele în exercițiu se declară îngrijorat de incidentul produs cu polițistul de la Florești. Declarația a fost făcută pentru Ziarul de Gardă de Ludmila Munteanu, purtătoare de cuvânt a echipei electorale a lui Igor Dodon.

Munteanu a menționat că șeful statului a avut mai multe discuții cu premierul Ion Chicu, căruia i-a cerut informații despre caz. Totodată, el le-a solicitat participanților formatului „5+2” să se implice în procesul de eliberare a polițistului.

„Igor Dodon este profund îngrijorat de incidentul produs. Ieri, șeful statului a avut mai multe convorbiri telefonice cu prim-ministrul la acest subiect. Ion Chicu l-a informat pe președintele țării despre măsurile întreprinse și evoluția cazului. Tema a fost discutată cu șeful Executivului și astăzi, fiind abordată și problema răpirii unor civili, cetățeni ai țării noastre. În context, Ion Chicu l-a informat pe șeful statului că a fost creat un Grup de lucru interinstituțional, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor evenimentelor produse, sub conducerea Procuraturii Generale. Totodată, Igor Dodon a făcut apel la toți participanții formatului „5+2”, OSCE, Comisia Unificată de Control, să se implice în procesul de eliberare a polițistului, dar și a civililor reținuți ilegal”, a declarat Ludmila Munteanu pentru ZdG.

Precizăm că, ieri, un polițist din Florești a fost imobilizat în curtea propriei locuințe. Autoritățile de la Chișinău au anunțat că acesta a fost dus la Tiraspol, iar SIS a declarat că a identificat deja ofițerii transnistreni implicați în operațiune. În același timp, astăzi, MAI a anunțat despre sechestrarea încă a unei persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button