fbpx

Dodon, despre decizia de a candida pentru al doilea mandat: „Viața ne impune noi provocări”

Igor Dodon și-a explicat decizia a candida pentru al doilea mandat prezidențial. Acesta susține că viața ne impune noi provocări, iar prin această intenție își exprimă disponibilitatea de a le accepta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Candidatul face referire la problemele pe care le-a înfruntat și mai are de le soluționat Moldova, de exemplu pandemia, seceta, dar și unele conflicte, menționând că „am rezistat” lor.

„Totuși, împreună, am rezistat. Facem față unei situații epidemiologice complicate. Am salvat zeci de mii de vieți. I-am ajutat pe cei care s-au pomenit într-o situație precară. Am păstrat economia țării noastre. Prin decizia mea de a candida la al doilea mandat prezidențial îmi exprim disponibilitatea de a accepta aceste provocări. Mulți dintre compatrioții noștri continuă să plece în căutarea unui loc de muncă în alte țări. Acest lucru conduce la scăderea numărului populației, la îmbătrânirea unor raioane întregi. În ultimii ani, rata de natalitate, și așa modestă, a scăzut cu 15%.

Țara, din cauza unei populații în scădere, ar putea să nu poată oferi pensii sutelor de mii de persoane în vârstă și indemnizații zecilor de mii de cetățeni social-vulnerabil. Pentru a răspunde la aceste întrebări și a rezolva toate problemele, trebuie să facem multe lucruri. Trebuie să facem ca viața în Moldova să devină confortabilă și îndestulată. Doar așa cetățenii noștri vor dori să trăiască aici, să construiască, să lucreze, să participe la avansarea economiei și la promovarea culturii, să nască aici copii. Abia atunci tații și mamele vor avea siguranța în viitorul lor, al nostru, al copiilor copiilor noștri. Pentru realizarea acestui obiectiv, vom investi mult în dezvoltarea sistemelor de educație și de sănătate”, afirmă Dodon.

Printre obiectivele lui Igor Dodon, plasate în prim-plan, se numără investițiile în infrastructură, proiecte de aprovizionare cu apă și gazificare, prelucrarea deșeurilor, construirea instituțiilor de învățământ, restabilirea sistemului de irigare ș. a.

„Vom lansa un program de stat pentru restabilirea sistemului de irigare în întreaga țară. Vom schimba politica de stat în domeniul subvențiilor agricole. Businessului i se vor asigura garanții de stat de stabilitate și protecție a investițiilor. Moldova nu va reveni la practica de sechestrare a afacerilor și de urmărire penală a antreprenorilor, așa cum a fost până nu demult; Ne vom baza pe cele două valori tradiționale principale ale poporului nostru – credința în Dumnezeu și familia”, punctează Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button